top of page
20 mediacampagne voorbeeld banner.jpg

Mediacampagne

Om een idee te geven over onze aanpak bij mediacampagnes, hieronder een voorbeeld van een gerealiseerde campagne:

Mediacampagne ADIBib

Wat was de vraag aan Mad Monkey?

 

Leerlingen met een lees- en schrijfbeperking krijgen van de Vlaamse Overheid ondersteuning door voorleessoftware en ADIBoeken. Leerkrachten bleken echter onvoldoende op de hoogte van het bestaan ervan en waren niet vertrouwd met de mogelijkheden. Er was ook weerstand merkbaar bij sommige ouders en leerkrachten met vooroordelen zoals: "zullen ze nog wel voldoende leren?"

Hoe werd de campagne uitgewerkt?

 

Er werden verschillende reeksen video's gemaakt die allemaal doelgericht ingezet werden en elkaar versterkten. Twee doelgroepen werden gekozen: ouders en leerkrachten. Om hen te bereiken, werden verschillende kanalen gebruikt: een tv-spot op Canvas en Eén, direct mailing en gerichte sociale-mediastrategieën.

FASE 1:

informatieve video

De eerste stap was duidelijk de doelgroep informeren over de meerwaarde van voorleessoftware en ADIBoeken. We kozen voor een informatieve feelgoodvideo met een licht emo-gehalte. Deze video bleek al snel effect te hebben op de doelgroepen en werd op vele studiedagen en vormingsmomenten ingezet.

De juiste tools
Video afspelen

FASE 2: vooroordelen counteren

Heel wat ouders, maar ook leerkrachten, bleken vooroordelen te hebben ten aanzien van het gebruik van voorleessoftware in de klas. Zorgcoördinatoren hadden nood aan iets om hen over de streep te trekken. Een reeks van acht korte "Ja, maar"-video's werd hiervoor gelanceerd. Er wordt gekozen om vooral leerkrachten aan het woord te laten. Deze fase was noodzakelijk om te vermijden dat er tijdens de nationale campagne zou afgehaakt worden op basis van vooroordelen.